Kuća Vojnovića
17 – 30. januar

U petak, 17. januara 2020. godine s početkom u 19.00 sati u Galeriji Kuće Vojnovića u Inđiji biće otvorena izložba fotografija pod nazivom „Priroda u slici i (ne)prilici”. Izložba je nastala u organizaciji beogradskog Energetskog portala, medija posvećenog zaštiti životne sredine a prevashodno korišćenju čiste energije.

Izložba fotografija „Priroda u slici i (ne)prilici” predstavlja prikaz fotografija koje su, prema oceni petočlanog stručnog žirija, zaslužile da uđu u najuži izbor na eko-foto konkursu koji je Energetski portal održao prošle godine.

Izložbu čine dela više autora, od kojih su nagrade za najbolje ocenjene fotografije dobili Đurđina Tomić, sa fotografijom deponije u Vinči pod nazivom „Sakupljač zaboravljenih stvari”, drugu nagradu osvojio je Miloš Karaklić sa svojim radom „Dar prirode”, a nagradu za treće mesto dobio je Jan Valo sa fotografijom „Ledeni start”.

Posetioci Galerije  Kuće Vojnovića  imaće priliku da uživaju u vešto ulovljenim trenucima kao što su let bubamare, magično svitanje, još magičniji zalazak sunca, ali i da primete naš već uobičajeno nemaran odnos prema životnoj sredini. Žiri je pri odabiru fotografija za ovu izložbu upravo želeo da istakne da lepota pred kojom ostajemo bez daha postepeno gubi bitku sa čovekom.

Zato Vas pozivamo na izložbu i da date vremena da vas pogled na lepotu prirode dotakne, a lepoti nije potrebno mnogo da vas ona pronađe. Ona oduvek zna taj put.

Izložba fotografija biće otvorena za publiku do 30. januara 2020. godine radnim danima  od 10.00 do 19.00 časova.

Ulaz na izložbu je slobodan.
Logo_footer   
     © 2014 KULTURNI CENTAR INĐIJA