7. jun u 19:00

Povodom vidovdanskog ciklusa kulturno-umetničkih događaja, u ustanovama kulture, širom Srbije i regiona, predviđeno je predstavljanje kulturno-umetničke koncertne večeri ” Balkansko-mediteransko veče”.

Program srpske i internacionalne muzičke umetnosti, u tamburaškom sastavu i specijalnog učesnika ovog koncerta, kompozitora i pojca Ljubomira Ljube Manasijevića, predstaviće jedinstven spoj tradicije i akademske interpretacije u najznačajnijim etno-opusima Srbije i sveta,uz poruke tolerancije i multikulturalnosti. Orkestar u pratnji Ljube Manasijevića, interpretiraće tradicionalnu muziku Srbije i Balkana ( ” Oj Kosovo, Kosovo”, “Sejdefu majka buđaše”, ” Na te mislim”, “Jovano, Jovanke”, ” Oj golube”), ali i najlepšu špansku i italijansku ( napolitansku) muziku.

Autentičnosti pomenutog gala koncerta , doprineće novosadska operska primadona mr Zorica Belić, posebno u duetima sa Ljubomirom Ljubom Manasijevićem. Cilj pomenutog gala koncerta se ogleda u predstavljanju značaja kulture i umetnosti, kao spona među ljudima, otkrivanje autentičnosti tradicionalnih instrumenata u programu, najlepšeg izvornog sroskog, a potom i balkanskog i mediteranskog muzičkog nasleđa.

Biletarnica radi svaki dan od 16:00 do 20:00 časova
Cena karte: 500,00 din
Logo_footer   
     © 2014 KULTURNI CENTAR INĐIJA