Kuća Vojnovića
10 – 24. maj

U petak, 10. maja 2019. godine sa početkom u 19.00 sati u Galeriji Kuće Vojnovića, biće otvorena samostalna izložba radova na svili Tatjane Bandović, koja nosi naziv ,,Silkorama”.

Tatjana Bandović rođena je u Loznici 1976. godine. Diplomirala je slikarstvo na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu 2003. godine. Od 2005. godine postaje član slikarsko-grafičke sekcije Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije ULUPUDS-a, a od 2016. godine postaje član i slikarske sekcije Udruženja likovnih umetnika Srbije ULUS-a. Postdiplomske specijalističke studije upisuje na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2009/2010. godine. Izlagala je na više samostalnih i grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Takođe, učestvovala je na likovnim radionicama i kolonijama širom Srbije, Bosne i Hercegovine i Makedonije. Tatjanini radovi su deo zbirke nekoliko muzeja i privatnih kolekcija. Živi i radi u Beogradu.

Tatjana na radovima želi da prikaže lični doživljaj arhitekture grada kroz igru svetlosti i senke. Ovoga puta arhitektonski pejzaži grada prikazani su na svili koje nisu isključivo slike već i objekti, odnosno instalacije. Određenom postavkom instalacija u prostoru, dobio bi se i utisak svojevrsne i intimno doživljene “šetnje” gradskim ulicama.

Izložba Tatjane Bandović ,,Silkorama”, biće otvorena za publiku do 24. maja 2019. godine radnim danima od 10.00 do 19.00 časova.

Ulaz na izložbu je slobodan.
Logo_footer   
     © 2014 KULTURNI CENTAR INĐIJA