Kuća Vojnovića
08 – 22. februar

U petak, 8. februara 2019. godine u 19.00 sati u izložbenom prostoru Galerije Kuće Vojnovića, Cara Dušana 3, biće otvorena izložba “Imaginarni svetovi u prostoru slike”, autorke Zorane Đaković.

Zorana Đaković rođena je u opštini Prijedor, 1994. godine. Akademiju umjetnosti (Univerzitet u Banjoj Luci), na studijskom programu Likovne umjetnosti, smer Slikarstvo, na klasi profesora mr Danka Brkića završila je 2017. godine.


Dva puta je dobitnica nagrade iz oblasti crtanja i slikanja na Akademiji umjetnosti.


Trenutno pohađa master studije slikarstva na departmanu Likovnih umetnosti, na klasi profesorice Marine Vojvodić. Član je udruženja likovnih umetnika u Prijedoru. Učestvovala je na par grupnih izložbi, kolonija i radionica u zemlji i regionu.


Naziv izložbe “Imaginarni svetovi u prostoru slike” nosi glavni cilj i motiv Zoraninog istraživačkog rada. Njen umetnički rad je usmeren na imaginarne svetove koje postavlja u prostor slikarskog platna. Slike predstavljaju lična imaginarna putovanja, fantastične i izmišljene predstave. Ono što je najviše interesuje jesu mali beskrajni univerzumi i svetovi u kojima se nalaze biljke i životinje, mikroorganizmi i njihove interesantne građe i apstraktne strukture. U koje uključuje i pomoćna sredstva koja je dodatno motivišu, upotrebljavanje organskih i neorganskih formi i motiva koje posmatra pod mikroskopom.


Slikarstvo koje će nam Zorana predstaviti, ukazuje na nove i drugačije slike prirodnog okruženja, viđene i doživljene na njen način tako što elemente iz našeg univerzuma prenosi u slikarski univerzum i izmenjuje im fizičke osobine, poput veličine, boje i teksture.

Izložba će za posetioce biti otvorena do 22. februara 2019. godine, radnim danima od 10.00 do 19.00 časova.

Ulaz na izložbu je slobodan.
Logo_footer   
     © 2014 KULTURNI CENTAR INĐIJA