Kuća Vojnovića
11 – 28. januar

U petak, 11. januara 2019. godine u 19.00 sati u izložbenom prostoru Kuće Vojnovića, Cara Dušana 3, biće otvorena izložba CRTA trojice mladih autora: Nebojše Adamovića, Stefana Lukića i Veljka Vučkovića.

U osnovi interesovanja trojice autora čiji radovi čine ovu izložbu jeste potez. U slikarskim praksama on obično predstavlja mogućnost adekvatnije obrade površine, ali istovremeno i način na koji se materijalnost slike prilagođava izvesnim kompozicijskim rešenjima. Otuda za njih potez predstavlja izvesnu relaciju, tačnije izvestan odnos između dve tačke nekog prostora. Da bi se potez detaljnije proučio i preciznije izveo potrebno je da se navedena relacija tretira kao vektor (veličina koja ima svoju određenu vrednost i pravac, upravljena veličina). On se uvek odvija duž određene linije, odnosno u skladu sa određenom crtom. To je početak njegove artikulacije.

NEBOJŠA ADAMOVIĆ

Završio Školu za dizajn u Beogradu, odsek likovni tehničar. Diplomirao na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek primenjeno slikarstvo. Trenutno pohađa master studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Dobitnik Nagrade za crtež Miodrag Vujačić Mirski. Učestvovao na više grupnih izložbi i deset puta izlagao samostalno.

STEFAN LUKIĆ

Završio Beogradsku politehniku, smer grafički dizajn. Diplomirao na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek primenjeno slikarstvo. Proveo je jedan semestar, kao učesnik razmene studenata, na École des Beaux-Arts u Parizu. Dobitnik Nagrade za slikarstvo Fakulteta primenjenih umetnosti. Učestvovao na više grupnih izložbi i deset puta izlagao samostalno.

VELJKO VUČKOVIĆ

Rođen 1994. godine u Gornjem Milanovcu. Završio master studije primenjenog slikarstva na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Nikole Božovića. Učestvovao na šezdeset kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu i osam puta izlagao samostalno. Dobitnik nagrade Momčilo Moma Marković za najbolji crtež malog formata, treće nagrade Niš Art Fondacije i tri pohvale, među kojima je i pohvala žirija na XIV Međunarodnom bijenalu umetnosti minijature u Gornjem Milanovcu.

Izložba će za posetioce biti otvorena do 28. januara 2019. godine, radnim danima od 10.00 do 19.00 časova.

Ulaz na izložbu je slobodan.
Logo_footer   
     © 2014 KULTURNI CENTAR INĐIJA