Kuća Vojnovića
13 – 31. jul

U današnjem svetu u kome nam informacije stalno stižu, zasipaju nas, zapravo gnjave, sami materijali, njihova duhovnost, ili možda čak duševnost, preinačili su se u podatke i pričanje o materijalima. Izgubili su se dodir, osećaj, toplina – pojmovi koje pretraživači Interneta ne razgraničavaju, niti po značenjima, niti brojnim adresama. Pojam organizovanog komfora, koji ustvari predstavlja odraz razvitka društva u svim njegovim vidovima, nastao je verovatno s pojmom prvih čovekovih „stanova“!

Radovi nastali u poslednjih deset godina, dvoje sada već ozbiljnih dizajnera unutrašnje arhitekture, Natalije Jovanović i Predraga Maksića, omogućavaju prvenstveno da posmatrač uređenje prostora doživi kao organizovano stilizovani prostor koji odiše jedinstvom i osećajem za toplinu, a materijal je samo u funkciji prostora. Kada se pogledaju izvedena rešenja ova dva autora, prvo i osnovno što se nameće jeste poštovanje kontinuiteta savremene gradnje.

U ovako nastalom komplikovanom odnosu arhitektonskih zahteva nije bilo moguće ostvariti individualnu estetiku arhitekte kao autora pojedinca, niti uneti elemente estetike aktuelnih svetskih arhitektonskih tokova. Jedino što je bilo moguće ostvariti bio je svojevrstan izvođački perfekcionizam tima, kojem su težili skoro svih ovih deset godina predanog rada, Natalija Jovanović i Predrag Maksić.

Izložba će biti otvorena do 31. jula 2018. godine, radnim danima od 10.00 do 19.00 časova.

Ulaz na izložbu je slobodan.
Logo_footer   
     © 2014 KULTURNI CENTAR INĐIJA