Kuća Vojnovića
31. maj – 13. jun

U četvrtak, 31. maja u 19.00 sati u izložbenom prostoru Kuće Vojnovića, Cara Dušana 3, biće otvorene 2 izložbe: No Humans Allowed Saše Vasiljevića, i Svesno = Podsvesno Slavice Ilić.

Slavica Ilić je rođena 1989. godine u Golupcu. Diplomirala master studije slikarstva na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Dragana Zdravkovića. Samostalno izlaže od 2013. godine. Do sada je učestvovala na brijnim projektima i izlagala na više kolektivnih izložbi u zemlji. Dobitnica je nekoliko nagrada i priznanja za svoj rad. Član ULUPUDS-a.

SVESNO=PODSVESNO predstavlja postavku samostalne izložbe crteža koji su nastali kao izraz mašte umetnika, nesvesnog stanja koje svako od nas poseduje. Način izrade se odvija tako što bez ikakvog plana, prethodnog razmišljanja i promišljanja nastane crtež i na taj način se sva podsvest prenese na papir. Iznenađujuće su scene koje se javljaju na papiru, kako za posmatrača, tako i za samog umetnika koji nije svestan svoje podsvesti dok se ne pojavi pred njim. Neki zaboravljeni snovi ili isti koji su ostavili jak utisak, neke boli i misli, to su ideje koje se pretoče u slike i scene koje ožive pomoću mastila…

Saša Vasiljević je rođen 1970. godine u Aranđelovcu. Studirao je matematiku i arhitekturu u Novom Sadu. Slikarstvom se bavi od 1994. godine, i do sada je izlagao na nekoliko samostalnih i više kolektivnih izložbi. Živi i radi u Novom Sadu. Član UNUNS-a od 2016. godine.

NO HUMANS ALLOWED (Zabranjeno za ljude) predstavlja začetak novog sveta nastalog na rubovima ljudske mašte koji započinje sopstveni život kao protivteža postojanja. Demonski surogati sveta kakav postoji kao suprotnost „racionalnog” duha koji teži uništenju stvorenog.
Kraljevsto novog đubrišta, novog – starog sveta sačinjava dvanaest slika kao dvanaest soba u kojima obitavaju bića – ne bića, iznikla iz našeg doba – ne doba, prostora – ne prostora. Plastični ljudi koji učestvuju u rađanju I opstanku ovakvog koncepta nove animirane plastične POP – bašte.

Izložbe će trajati do 13. juna, a možete ih pogledati svakog radnog dana od 10 do 19 sati.

Ulaz je slobodan.
Logo_footer   
     © 2014 KULTURNI CENTAR INĐIJA