Subota, 19. maj 2018.
17.00 – 01.00

Noć muzeja, petnaesta po redu, održaće se 19. maja u više od 50 gradova i mesta Srbije, kada će posetioci biti u prilici da prošetaju muzejima, galerijama i institucijama kulture i uživaju u premijernim izložbama i sadržajima osmišljenim samo za tu noć.
Od 17 časova pa sve do 1 iza ponoći iste večeri, pored Srbije, šetaće posetioci u 120 gradova, 30 država i 3.000 muzeja u okviru Evropske Noći muzeja, čije je sedište u Parizu.
Kulturni centar Inđija sarađuje sa ovom najposećenijom manifestacijom u oblasti kulture od 2009. godine. I ovoga puta, za naše sugrađane pripremili smo raznovrsnu kulturno-umetničku ponudu koja će se održati na 3 lokacije u gradu.

Ulaz na sve događaje je slobodan!

KUĆA VOJNOVIĆA / 17.00 – 01.00

Aleksandar Rapić: „Tragično neprepoznati“ – video rad na osnovu kratke priče o likovnoj sceni u Srbiji, a i šire.

„TRAGIČNO NEPREPOZNATI“ je video rad koji na poseban način obrađuje poziciju umetnika u odnosu ka onima koji kroje “umetničku”scenu u Srbiji, a i šire, istoričarima umetnosti, tj. kustosima…
Reč NEPREPOZNATI, digitalnom tehnikom dovedena je do suštine, u nemogućnosti prepoznavanja individualnosti autora, kako bi se skrenula pažnja na svesno kršenje rada i individualnosti umetnika, od strane predstavnika “institucija”, galerija…“

KUĆA VOJNOVIĆA / 17.00 – 01.00

Ana Novaković: „Uklanjanje greške“ – izložba radova nastalih digitalnom tehnologijom obrade fotografija.

„UKLANJANJE GREŠKE“ predstavlja kritički osvrt na prikaz standarda lepote nerealnih ili čak virtuelnih kategorija u medijima masovne komunikacije. ”Uklanjanje greške” podrazumeva interdisciplinarni umetnički projekat koji koristi nove tehnologije obrade slike u kontra smeru, i proizvodnjom novih značenja preispituje ”greške” koje bivaju ”uklonjene”, hirurški/kozmetički modifikovane ili ”retuširane” u skladu sa vladajućim trendom.

KUĆA VOJNOVIĆA / 17.00 – 01.00

Danica Tešić: „Linija preseka“ – izložba radova u kombinovanoj tehnici na temu psiho/fizičke ograničenosti, slobode, uslovljenosti, kolektivne svesti i nesvesti.

„LINIJA PRESEKA“ je ciklus radova nastalih u periodu 2016-2017.god, koji predstavljaju istraživanje na temu psiho/fizičke ograničenosti, slobode, uslovljenosti, kolektivne svesti i nesvesti. Glavno polazište jeste oragnski svet i traganje za određenim arhetipovima u njemu. Radovi su rađeni kombinovanom tehnikom na platnu (tuš, akril, sprej).

KULTURNI CENTAR (mala sala) / 17.00 – 01.00

Dejan Ivanović – Wuper: „Zanati“, izložba ulja na platnu

Kada govorimo o Street Art sceni i grafitima u Srbiji, uglavnom mislimo na zidove većih gradova. Mladi umetnik iz Inđije na sceni poznatiji kao Wuper već 10 godina pobija ovaj trend, vođen idejom decentralizacije umetnosti, čak i na individualnom planu, ostaje dosledan njoj. Wuper vešto žonglira andergraund scenom i projektima za velike kompanije. Publici u Inđiji predstaviće svoju novu seriju radova na temu zanata.

GRADSKO ŠETALIŠTE U CENTRU GRADA / 17.00 – 01.00

ULUI: Izložba radova

Udruženje likovnih umetnika Inđije organizovaće javni čas crtanja i slikanja na šetalištu u centru grada. Pravo učešća imaju svi zainteresovani građani, bez obzira na starosnu dob. Pored ove radionice, članovi udruženja će napraviti izložbu svojih radova koja će biti prodajnog karaktera.

 

Sve izložbe u Kući Vojnovića i Kulturnom centru nakon Noći muzeja možete pogledati do 29. maja 2018. godine.
Logo_footer   
     © 2014 KULTURNI CENTAR INĐIJA