KC mala sala
27. april u 19:00

U petak, 27. aprila, u maloj sali Kulturnog centra, sa početkom u 19.00 sati, održaće se promocija romana „Niz prugu“, autorke Jelene Nedić.

U nameri da napiše roman, novinar crne hronike kreće u potragu za istinom o mladoj prostitutki. Vođen njenim dnevnikom i svedočenjima nekolicine bliskih joj ljudi, on do te mere postaje zaintrigiran pričom ove mlade žene da se i sam u nju upliće.

„Niz prugu“ je roman o devojci koja se sticajem životnih okolnosti našla u svetu kriminala i prostitucije. Tražeći pravu ljubav i način da pobegne iz teške materijalne situacije, glavna junakinja postaje žrtva surove trgovine ljudima i zatočenica podzemlja u kojem se ljudski život tretira kao roba.

Duboko potresan, ovaj roman čitaocu neće dozvoliti da skrene pogled pred bolnim društvenim problemima podsećajući ga da su istrajnost, saosećajnost i nada svima neophodni.

Jelena Nedić rođena je 1983. godine u Sremskoj Mitrovici, gde je završila osnovnu školu i gimnaziju.
Diplomirala je engleski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu 2006. godine. Posle devet godina rada u prosveti, danas se bavi promocijom kulturno-istorijskog nasleđa i prevodilaštvom.
Od školskih dana piše razne oblike ozbiljne i šaljive proze i poezije.
Svoj prvi roman „Koplja i ožiljci“ objavila je 2014. godine u izdanju Centra za kulturu SIRMIUMART, 2016. godine kao jedan od autora interaktivnu ilustrovanu knjigu za decu „Sirmijum kroz slike i reči“ u izdanju Zavoda za zaštitu spomenika kulture Sremska Mitrovica, a 2017. godine roman „Niz prugu“ u izdanju izdavačke kuće „Laguna“ i kao koautor interaktivnu knjigu za decu „Sirmijumska avantura“ u izdanju Zavoda za zaštitu spomenika kulture Sremska Mitrovica.

Učestvuju:
Nenad Stanojević, književni kritičar
Vesna Barzut, psiholog
Ivan Tatić, advokat
Jelena Nedić, autor
odlomke iz romana čita Tatjana Jesretić

Ulaz na izložbu je slobodan.
Logo_footer   
     © 2014 KULTURNI CENTAR INĐIJA