Kuća Vojnovića
6 – 18. oktobra 2017.

U petak, 6. oktobra u 19.00 sati, u izložbenom prostoru Kuće Vojnovića, Cara Dušana 3, biće otvorena izložba slika Dušanke Dražić, u organizaciji Udruženja likovnih umetnika Inđije i Kulturnog centra Inđija.

Udruženje likovnih umetnika Inđije organizuje jesenju izložbu, na kojoj se ovoga puta samostalno predstavlja jedan od članova udruženja.
Dušanka Dražić rođena je 1952. godine u Hrkanovcima (Republika Hrvatska). Još u ranoj mladosti pokazivala je sklonost ka crtežu i bojama, ali je sudbina odvela drugim putem, tako da je tek u zreloj dobi počela da se bavi slikarstvom. U Inđiju dolazi 1992. godine i počinje da uči u ateljeu Franje Sotelija, a kasnije kod Maje Živković, Nade Dokić i Jelene Miloradić. Koristi slikarske tehnike ulje i akril. Učesnica je brojnih kolektivnih izložbi i likovnih kolonija. Dobitnica je nekoliko priznanja za svoj rad, među kojima je i osvojeno treće mesto na zonskoj smotri likovnog stvaralaštva u Rumi 2014. godine. Član je likovnih udruženja u Inđiji (od 2007), Rumi (od 2009) i Staroj Pazovi (od 2012). Živi i stvara u Inđiji. Ovo je njena druga samostalna izložba.

„Iako je još u detinjstvu i ranoj mladosti pokazivala izrazitu sklonost ka crtežu i bojama, sudbina je Dušanku odvela drugim putevima, tako da je dočekala zrelu dob da bi eruptivno nastavila svoj slikarski talenat. Snaga njenog slikarskog bića otkriva nam se kroz lepotu pejzaža koje stvara. Njene slike su ubedljive, raskošne i dinamične, kolorit je čist i jasan, a kompozicija slika je čvrsta i stabilna.
Susret sa prikazanim segmentom likovnog stvaralaštva Dušanke Dražić oplemenjuje i humanizuje naš život, a umetnost upravo tome i služi.“

Zorica Opavski, slikar

Izložba će trajati do 18. oktobra, a možete je pogledati radnim danima u terminima od 10.00 do 19.00 sati.
Ulaz na izložbu je slobodan.

Logo_footer   
     © 2014 KULTURNI CENTAR INĐIJA