Kuća Vojnovića
08 – 10. septembar

Međunarodni festival kratkomertažnih filmova „Šort kat“ („Short cut”) je kulturno-edukativni projekat koji se sastoji od festivalskog dela odnosno reavije kratkih filmova i izložbe fotografija “Objektiv (n)i”.
Naziv Festivala sam po sebi ukazuje na to da prijavljeni radovi treba da budu kratki i ne duži od 15 minuta. Tematika filmova treba da je iz oblasti: ekologije, turizma i životnih priča.
Festival se održava od 8. do 10. septembra i na njemu će biti prikazani selektovani kratki igrani, dokumentarni, animirani i eksperimentalni filmovi. Festival je otvoren kako za filmove domaćih autora tako je okrenut i autorima iz celog sveta.
Kao prateći program festivala biće organizovana izložba fotografija na temu „Objektiv(n)i“, druženja sa autorima filmova, a gosti imaju priliku da se upoznaju i sa turističkom ponudom opštine Inđija.
Na Festivalu će biti dodeljene prve nagrade u sve tri kategorije kao i gran-pri festivala. Postoji otvorena mogućnost da, ukoliko to komisija oceni, bude dodeljena i specijalna nagrada festivala.

Program će se odvijati na letnjoj sceni Kuće Vojnovića.

Više informacija na www.shortcutfest.net

Logo_footer   
     © 2014 KULTURNI CENTAR INĐIJA