Subota, 20. maj 2017.
17.00 – 01.00

Noć muzeja, četrnaesta po redu, održaće se 20. maja u više od 40 gradova i mesta Srbije, kada će posetioci biti u prilici da prošetaju muzejima, galerijama i institucijama kulture i uživaju u premijernim izložbama i sadržajima osmišljenim samo za tu noć.
Od 17 časova pa sve do 1 iza ponoći iste večeri, pored Srbije, šetaće posetioci u 120 gradova, 30 država i 3.000 muzeja u okviru Evropske Noći muzeja, čije je sedište u Parizu.
Kulturni centar Inđija sarađuje sa ovom najposećenijom manifestacijom u oblasti kulture od 2009. godine. I ovoga puta, za naše sugrađane pripremili smo raznovrsnu kulturno-umetničku ponudu koja će se održati na 3 lokacije u gradu.

Ulaz na sve događaje je slobodan!

KUĆA VOJNOVIĆA / 17.00 – 01.00

Izložba i promocija knjige karikatura „Pomračenja” Mira Stefanovića

Pomračenje ili eklipsa je astronomski događaj tokom kojeg jedno nebesko telo ulazi u senku drugog nebeskog tela. Našim jezikom rečeno: jedno nebesko telo ZASENI drugo nebesko telo. Kao što postoje prirodna pomračenja, Miro Stefanović nam ovom svojom knjigom sugeriše da postoje i društvena pomračenja pri kojima neke organizacije, države, pojave, ljudi imaju zadatak, i nameru, da ZASENE tj. pomrače suštinu (život, ljubav, istinu, pravdu, razum…).

Miro Stefanović jedan je od najznačajnijih srpskih karikaturista. Tokom svoje karijere objavio je preko tri hiljade karikatura u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je velikog broja nagrada i priznanja za svoj rad.

KULTURNI CENTAR INĐIJA/ mala sala

Izložba slika Milovana Drče

Milovan Drča rođen je u Pančevu 1967. godine. Nakon školovanja, tokom 80-ih godina odlazi u Pariz. Prateći životne staze pronalazi ključ koji će mu pomoći da otvori druge vizije u umetnosti. Inspirisan svetlima i tminama Pariza, pokušava da na platno prenese svoje viđenje života.
Teško ga je svrstati u neki određeni slikarski pravac. U stalnoj je potrazi za mislima i simbolikom u svom radu.
Simboli duha i slobode, ispitivanja nas samih, i ključ – sveprisutan, kojeg je dovoljno uzeti i otvoriti ličnu viziju umetnosti.
Izlagao je na brojnim samostalnim i kolektivnim izložbama u Francuskoj i više Evropskih zemalja.

Narodna biblioteka „Dr Đorđe Natošević“ 18.00 – 19.30

Kreativna radionica za decu ,, Priče o staroj Inđiji “

U saradnji sa Narodnom bibliotekom „Dr Đorđe Natošević“, Kulturni centar Inđija organizuje kreativnu radionicu za sve zainteresovane mališane uzrasta od 5 do 12 godina, na kojoj će se kroz priču i igru deca upoznati sa istorijom Inđije, starim arhitektonskim zdanjima, kao i sa istaknutim ličnostima vezanim za prošlost njihovog grada.

Logo_footer   
     © 2014 KULTURNI CENTAR INĐIJA