KC cafe
23. decembar (petak) u 22.00

Muzika grupe VRELO je jednostavan, prirodan i logičan, ali neobičan i originalan spoj tradicionalnog srpskog pevanja i novijih muzičkih pravaca (pank, rok, rege, dab, tehno…).

Grupu je osnovala Nataša Tomić početkom 1999. godine u Rumi. Do 2003. godine VRELO izvodi, ali uvek u originalnim aranžmanima, narodne vokalne i vokalno-instrumentalne pesme iz Srbije i pesme drugih slovenskih naroda. U tom periodu je deo grupe bio i mali orkestar tradicionalnih narodnih instrumenata.

U jesen 2003. godine VRELU se pridružuje basista Stanko Tomić čije ideje menjaju dotadašnji muzički koncept grupe. Narodne instrumente zamenjuju električna bas gitara i bubnjevi, a vokalno-instrumentalni etno ansambl transformiše se u bend. Tradicionalno srpsko pevanje VRELO i dalje koristi kao osnovni element u svom radu, ali ga kombinuje sa modernim muzičko-scenskim formama.

Pored rada na svojoj muzici VRELO ima sreću i privilegiju da sarađuje i gostuje u delima nekoliko vrhunskih umetnika. U »paralelnom životu« grupe na prvom mestu je rad sa režiserom Emirom Kusturicom i No Smoking Orkestrom (Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra).

Diskografija
Krajem avgusta 2008. godine izdavačka kuća PGP-RTS objavila je prvi album grupe VRELO pod imenom »Preko reke«.

Sredinom leta 2010. godine VRELO je snimilo promo / demo mini LP sa pet pesama za Francusku producentsku kuću »Palas« (Palass).

U februaru 2014. godine VRELO objavljuje, za izdavačku kuću »World Music asocijacija Srbije« (WMAS Records), video snimak (DVD) koncerta »Pogledaj me kako pevam«, održanog u Rumi u novembru 2012. godine.

»Čuvam ovce«, drugi studijski album grupe VRELO objavljen je u maju 2015. godine. Početkom 2016. godine ovaj album izašao je i na kompakt disku (CD) u luksuznom pakovanju i limitiranom tiražu.

Ulaz je slobodan.

Logo_footer   
     © 2014 KULTURNI CENTAR INĐIJA