Galerija Kuće Vojnovića
21. – 28. septembra 2016.

U sredu, 21. septembra 2016. godine sa početkom u 18 časova u galeriji Kuće Vojnovića biće otvorena izložba slika likovne radionice “Paleta”.

Likovne radionica “Paleta” je otvoren slikarski atelje osnovan 2006. godine u Inđiji. Osnovala su ga deca Inđije, Beške, Jarkovaca, Novih Karlovaca, Maradika i Putinaca. Svi oni zajedno su svoje vreme posvetili ateljeu, provodili ga slikajući i učeći nove tehnike crtanja, slikanja, vajanja, grafike i mozaika.
U ateljeu uče sve ono što im je nepoznato a želeli su da ga osvoje. Atelje je iznedrio generacije dece. Neki su danas svršeni studenti slikarstva a neki maturanti i đaci srednjih umetničkih škola.
Radionicu je osnovala i vodi Nada Dokić, rođena u Novom Sadu 1980. godine. Diplomirala je na Odseku za grafiku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu a od 2007. je član Udruženja likovnih umetnika Srbije. Učestvovala je na više kolektivnih i samostalnih izložbi. Za svoje grafike višestruko je nagrađivana u zemlji i inostranstvu.

Ove godine “Paleta” obeležava deset godina veoma uspešnog rada svojom devetom izložbom na kojoj će biti izloženi radovi stotinu njenih polaznika.
Izložba će biti dostupna publici svakim radnim danom do 28. septembra.

Ulaz na izložbu je slobodan.
Logo_footer   
     © 2014 KULTURNI CENTAR INĐIJA